GAU Network etki alanından hesabınızda oturum açın.
Kaydınız yok mu? Şimdi Kaydolun !
Giriş Yap :
Kullanıcı Adı : Kullanıcı adımı unuttum
Şifre : Şifremi Unuttum
Üye değil misiniz? Şimdi kaydolun!
Kullancı Adı : GAU Web Mail
Adım Soyadım :
E-Mail Adresim :
Kayıt Ol : GAU Web Mail
Kayıt Ol : GAU Öğenci Mail
Kayıt Ol : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Kullanıcı Adı : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Şifre : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi
Kullanıcı Adı : GAU Kütüphane
Kayıt Ol : GAU Kütüphane

MÜLTECİ HUKUKU DERS KİTABI

Tarih: 19/10/2018

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel SAFİ’in “Mülteci Hukuku Ders Kitabı” yayımlandı. Safi, açıklamasında şunları söyledi:

"Akademik eğitimimi ve alanda  çalışmalarımı Mülteci Hukuku konusunda çok ilerleme kaydetmiş İngiltere  üniversitelerinde yapmış bir akademisyen olarak söyleyebilirim ki Mülteci Hukuku, Birleşik Krallık`ta temel ders olarak okutulurken Türkiye`de hukuk fakültelerinde hakettiği yerde değildir. 2017 tarihinde Legal yayınevinden çıkan yazarı olduğum Mülteci Hukuku  kitabı; akademik başvuru kitabı niteliğinde olup Mülteci Hukuku Ders Kitabı ile öğrencilere daha anlaşılabilir, doktrin tartışmalarından uzak ve sistematik bir kategorilendirme ile daha kolay öğrenilebilir bir ders kitabı niteliğini amaçladım. Kitapta mülteci davalarında uluslararası içtihatı ve aynı zamanda içtihadın bozuk olduğu konularda Yeni Zelanda, ABD, İngiltere, Fransa, Avustralya `da görülmüş davalar incelenmiş ve aynı zamanda Türkiye`de mevcut yargı kararlarının özetleri Uluslararası Mülteci hukuku sistemi üzerinden değerlendirilmiştir. Mevcut eser, Mülteci Hukukunun Uluslararası temel prensiplerini ve yaklaşımını Türk Hukukuna kazandırmayı hedeflemektedir. Bu kitabın Üniversitelerde okutulan Mülteci Hukuku öğretimine katkıda bulunmasını ve ilgili kişilere faydalı olmasını diliyorum."